Vi vill knyta samman EHVS medlemmar


Det internationella utskottet har som mål att knyta samman EHVS medlemmar med resten av världen, både genom de internationella studenterna vid Linnéuniversitetet i Växjö och även genom de svenska studenter som läser en eller två utbytesterminer på ett internationellt universitet. Vi arbetar aktivt för en bättre kommunikation mellan svenska och internationella studenter då det varje år kommer cirka 450 nya internationella studenter till Linnéuniversitetet. Vi jobbar även tillsammans med VIS (Växjö International Students) för att marknadsföra The Buddy Program. Programmet går ut på matcha en student i Sverige med en internationell student för att se till att dessa nya studenter känner någon i Sverige redan innan de anländer, samt att de får en bra start på sin studetid vid Linnéuniversitetet. 

Ett av våra främsta mål är att inspirera våra svenska studenter att studera utomlands och visa de möjligheterna som världen har att erbjuda samt vilka fördelar internationell erfarenhet har i arbetslivet. Ekonomihögskolan i Växjö erbjuder 400 olika partneruniversitet i världens alla hörn.

Vi är det enda utskottet som anordnar sittningar som inte arrangeras av Program-Utskotten och alla våra evenemang hålls på engelska. Förutom sittningar håller vi även ett event varje år för studenter som är nyfikna på utbytesstudier. I våra vita hoodies och rosa pikéer visar vi EHVS att man inte behöver välja mellan fest och studier utan att man faktiskt kan välja både och.

Varje höst anordnar vi en Halloweensittning där utklädnad och dekorationer står i fokus och varje vår arrangeras The Secret Wedding som är en finsittning som bjuder på flera roliga överraskningar. Dessa event är till för både våra internationella och svenska studenter.

Vi är även det enda utskottet som tar in internationella studenter och alla våra möten hålls på engelska vilket är ett utmärkt sätt att förbättra sin engelska samt lära sig om andra kulturer.

Internationell Kärlek

Facebook: facebook.com/internationalcommitteeEHVS/
Instagram: instagram.com/ehvsiu/

Eric Jannesson

President Internationella Utskottet
Telefon: 
Mail: iu@ehvs.nu

 

Lova Lindberg

Vice president Internationella Utskottet
Telefon: 
Mail: iu@ehvs.nu