Vi vill knyta ihop våra EHVS medlemmar


Det internationella utskottet har som mål att knyta samma EHVS medlemmar med resten av världen, både genom de internationella studenterna vid Linnéuniversitetet i Växjö och även genom de svenska studenter som läser en eller två utbytesterminer på ett internationellt universitet runt om i världen. Ekonomihögskolan i Växjö erbjuder 400 olika partneruniversitet runt om i världens alla hörn. Det finns många möjligheter att knyta band som leder till en internationalisering på EHVS och på ett personligt plan.

Vi är det enda utskottet som anordnar sittningar som inte tillhör ProgramtUtskotten så vi är lite av både världar, vi fokuserar på att vara seriösa men samtidigt ser till att eleverna på Ekonomihögskolan får ta del av roliga aktiviteter. I våra vita hoodies och rosa pikéer visar vi EHVS att man inte behöver välja mellan fest och allvar utan att man faktiskt kan ha både och.

Vi är även det enda utskottet som tar in internationella studenter så alla våra möten hålls på engelska vilket är ett utmärkt sätt att förbättra sin engelska för varje dag samt lära sig om andra kulturer.

Vi arrangerar The Secret Wedding som är en finsittning för både internationella och svenska studenter som blev ett väldigt uppskattat koncept VT 18 och vi planerar på att arrangera den igen VT 19.

Ett av våra främsta mål är att inspirera våra svenska studenter att studera utomlands och visa på de möjligheterna som världen har att erbjuda samt vilka fördelar internationell erfarenhet har i arbetslivet. Vi arbetar för en bättre kommunikation mellan svenska och internationella studenter då det varje år kommer cirka 450 internationella studenter till Ekonomihögskolan i Växjö.

Vi jobbar även tillsammans med VIS (Växjö International Students) för att marknadsföra The Buddy Program som går ut på att en student i LNU tar kontakt med en nykommen internationell student för att se till att dessa studenter får ett varmt och bra välkommande till Sverige.

Internationell Kärlek

Facebook: facebook.com/internationalcommitteeEHVS/
Instagram: instagram.com/ehvsiu/

Lina Ewald

President Internationella Utskottet
Telefon: 073-513 40 39
Mail: iu@ehvs.nu

 

Ola Olsson 

Vice president Internationella Utskottet
Telefon: 076-628 14 15
Mail: iu@ehvs.nu