Boende

Inte hittat boende än?

Om du inte har möjlighet att lösa boende under Kickoffen så kan du kontakta oss via kickoff@ehvs.nu så kommer vi se till att du har någonstans att sova under veckan. Detta kan vara exempelvis hos en av dina kickers (äldre studenter som tar hand om alla nya studenter under veckan).

Boende i Växjö


Boplats Växjö

Många studenter väljer att bo på campusområdet på Linnéuniversitetet. Från campus in till Växjö City tar det ungefär 10 minuter, med antingen buss eller cykel. För att hitta boende på campusområdet kan du när du blivit antagen kan du ansöka om bostäder via studentbostadskön på Boplats Växjö.

Mer info hittar du här: vaxjobostader.se/hyresgaester/student


Stubor studentbostäder

Det finns även privata aktörer som erbjuder boende på campusområdet. En av dessa privata aktörer är Stubor studentbostäder där man anmäler sitt intresse via deras hemsida.

Mer info hittar du här: stubor.se


CampusHem

En annan privat aktör som även dem erbjuder boende på campusområdet är CampusHem. Besök deras hemsida för att anmäla ditt intresse.

Mer info hittar du här: campushem.se


Övriga möjligheter

Linnéuniversitetets studentkår Linnékåren erbjuder även dem en typ va bostadsförmedling via deras hemsida. Där kan du hitta annonser på olika platser runt om Växjö med omnejd.

Mer info hittar du här: linnek.se/bostadsportal/


Hemförsäkring

Tänk på att det är viktigt att teckna hemförsäkring -  även om man hyr i andra hand eller är inneboende hos någon.

Läs mer om hemförsäkring för studenter hos vårt partnerföretag. Länsförsäkring Kronoberg - det lokala och kundägda bank- och försäkringsbolaget.

Studentförsäkring - Hemförsäkring student - Länsförsäkringar (lansforsakringar.se)

Ny i Växjö


Student i Växjö

Som student i Växjö finns det även en värld utanför bubblan (eller som andra kallar det, campus). För att citera en känt opålitlig källa så är Växjö är en tätort i södra Smålands inland samt centralort i Växjö kommun, residensstad för Kronobergs län och stiftsstad för Växjö stift. Växjö, som fick stadsrättigheter 1342 och blev universitetsstad 1999, är Sveriges 19:e största tätort med 65 383 invånare (2015).


Information finns att hitta

Växjö kommun: vaxjo.se/student

Växjö & CO: vaxjoco.se

Visit Småland: visitsmaland.se/sv/regioner/vaxjo