Utredare på Länsförsäkring Kronoberg

Publicerad: onsdag 17 apr 2019

Vill du jobba i ett företag som sätter både kunden och medarbetaren i centrum? På Länsförsäkring Kronoberg ser vi sambandet mellan nöjda medarbetare och nöjda kunder. Hos oss jobbar man i team där vi skapar trygghet för våra kunder men också trivsel och utvecklingsmöjligheter för våra medarbetare. Vi vill överträffa kundernas förväntningar och det gör vi genom att trivsel och en god atmosfär på arbetsplatsen plus att vi är engagerade och utgår ifrån kundens behov. Det är extra viktigt för oss eftersom det är våra kunder som äger oss. 

 

Vi söker nu en utredare som ska hantera oklara försäkringsärenden, misstänkta bedrägerier och genomföra skadeorsaksutredningar. 

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, med placering i Växjö. 

 

Din utmaning 

I ditt nya jobb handlägger du oklara försäkringsärenden och misstänkta bedrägerier inom alla våra skadeområden såsom motor, egendom och personskador, både privat- och företagsskador. Tillsammans med personskadegruppen handlägger du överfallsskador.  

Du genomför även skadeorsaksutredningar i syfte att klargöra händelseförloppet och utreda ansvarsfrågan för eventuell regress. Du har ett tätt samarbete med våra handläggare på skadeavdelningen, övriga medarbetare på bolaget samt med externa samarbetspartners.  

I dina arbetsuppgifter ingår även att delta i vårt skadeförebyggande arbete, bland annat med kunder som är flerskadedrabbade och trender i vår omvärld som påverkar vår verksamhet. Du kommer även att arbeta med riskbedömning och vara involverad i vårt skadeförebyggande arbete. 

 

Vem är du? 

Du har 

• Akademisk examen från Polishögskolan eller motsvarande. 

• Flera års erfarenhet av utredande verksamhet inom polismyndighet eller liknande. 

• Stor kännedom om och är väl förtrogen med Kronoberg och dess omnejd. 

• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift då många ärenden kan vara komplicerade i sin karaktär. 

Vi söker dig som har hög social förmåga och som är van vid att hantera olika personligheter och situationer. I din roll kommer du att möta människor som har drabbats av mer eller mindre traumatiska händelser. Därför måste du kunna visa god förståelse för den drabbade samtidigt som du ska vara bekväm med att fatta svåra beslut, exempelvis avvisa ersättningskrav och kunna förklara detta för kunderna på ett rakt och tydligt sätt.  

Du har en god analytisk förmåga, är noggrann och trivs med många olika arbetsuppgifter. Du gillar ett högt tempo och samarbete med kollegor och samarbetspartners är en självklarhet för dig.  

 

Låter det spännande? 

Vill du veta mer om tjänsten så är du välkommen att kontakta utredare David Grann 0470 – 72 00 87 eller Stina Hellström på telefon 0470-72 00 52. 

Facklig representant är Niclas Schaarschuch, 0470-72 00 56. 

 

Välkommen med din ansökan via vårt HR-system senast den 28 april. 

Länk till ansökan.

 

Länsförsäkring Kronoberg är ett kundägt bolag med stark lokal förankring. Personligt och enkelt erbjuder vi privatpersoner och företag attraktiva tjänster med en unik helhet inom bank, försäkring och fastighetsförmedling. Tillsammans med våra kunder, anställda och samarbetspartners skapar vi trygghet och möjligheter i Kronoberg. Vi är ca 110 medarbetare fördelat på kontoren i Växjö, Ljungby och Älmhult.