Sommarjobb Accounting Assistant, Finance Services Ingka AB

Publicerad: torsdag 7 jan 2021

Typ: Sommarjobb 

Deadline: 24 januari 

Länk: https://en-int-jobs.about.ikea.com/job/almhult/sommarjobb-accounting-assistant-finance-services-ingka-ab/23726/3672770176

VEM DU ÄR

Är du en driven problemlösare som letar efter ett sommarjobb inom ekonomi?
Gillar du att ge support? Är du serviceminded? Vill du vara del av något stort? Då letar Ingka AB efter dig!

Som person är du analytisk, serviceminded och har viljan att lösa problem. Du är en god kommunikatör som har förmågan att prioritera för att möta leveransen på bästa sätt. Du gillar att arbeta i team och dela med dig av kunskap och information. Med din positiva attityd engagerar och inspirerar du dina kollegor i vardagen. Vi tror att du är en person med god samarbets- och initiativförmåga med modet att ta egna beslut.

För oss på IKEA är det alltid viktigast att du delar våra värderingar. Det innebär att du precis som vi tror på ett ledarskap genom det goda exemplet och att du alltid är på väg framåt och vill hitta nya kostnadseffektiva lösningar. Som person är du ödmjuk och viljestark och du har en förmåga att skapa gemenskap och entusiasm omkring dig.

DITT ANSVAR

Dina arbetsuppgifter kan komma att innehålla allt från att ha supportansvar för flera ekonomisystem till att registrera bokföringstransaktioner samt inkommande betalningar. Du kommer att ha en daglig kontakt med användare, uppdragsgivare samt övriga samarbetspartner via telefon, mail och chatt.

Vi söker dig som har:

 •  Examen eller pågående utbildning med inriktning mot ekonomi eller motsvarande

  arbetslivserfarenhet

 • Goda kunskaper i engelska och svenska i tal och skrift

 • Kunskaper i MS Office

 • Förståelse för ekonomisystem och redovisning

 • Vi ser gärna att du är tillgänglig under hela sommaren med start i början på juni. Det kan finnas chans till förlängning.

  OM DETTA ARBETSOMRÅDE

  Ingka AB levererar service- och kompetensrelaterade tjänster inom HR, Facility, Meeting och Finance. Vi gör det möjligt för övriga IKEA bolag att fokusera på sin kärnverksamhet. Detta är vårt bidrag till IKEAs framgång och en bättre vardag för de många människorna. Med affärsutveckling och kompetensutveckling som nyckelord är IKEA AB ett växande bolag. Idag är vi cirka 250 medarbetare i Älmhult – hjärtat av IKEA. Vi har även verksamhet i Helsingborg och Malmö.

  Den centrala finansfunktionen, Finance Services, levererar finansrelaterade tjänster till Ingka bolagen i Sverige. Vi är ca 35 medarbetare och erbjuder tjänster inom bland annat: redovisning, likviditetshantering, kund- och leverantörsfakturor samt support i IKEAs finansiella system.

FRÅGOR OCH SUPPORT? LÅT OSS KNYTA AN!

Vid tekniska problem vid ansökan eller vid frågor om pågående rekryteringsprocess, vänligen kontakta rekryteringsteamet på HR Service Centre, hrscse@ikea.com eller ring oss 0476–587500.

Vid eventuella frågor kopplat till tjänsten, vänligen kontakta Camilla Andersson 072-3527355, eller Johanna Nilsson på johanna.nilsson7@ingka.ikea.com.

Tänk på att urval sker löpande, vi uppmanar dig därför att ta chansen att söka redan idag via vår hemsida, dock senast den 24 januari. Vi ser fram emot din ansökan!